Menu
A+ A A-

ISO 45001

Share

Τι είναι το ISO 45001?
Το ISO 45001 είναι το Διεθνές Πρότυπο για την Ασφάλεια και την Υγεία στην εργασία. Εκδόθηκε το 1999, αναθεωρήθηκε το 2007 και αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρισμένα πρότυπα διεθνώς για τα Συστήματα Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

Σε ποιους απευθύνεται το ISO 45001:
Το ISO 45001 απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για τα συστήματα διαχείρισης υγείας & ασφάλειας στην εργασία. Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε εταιρεία επιθυμεί να εξαλείψει ή να μειώσει τους κινδύνους, που μπορεί να προκύψουν από τις δραστηριότητές του, Ασφάλειας και Υγείας  προς τους εργαζομένους του.

Ποια είναι τα οφέλη από την εφαρμογή του ISO 45001 ;
Οι εταιρείες που εφαρμόζουν το ISO 45001 έχουν ξεκάθαρη δομή διοίκησης, με διορισμένες ευθύνες και καθήκοντα, θέτουν διακριτούς στόχους για την βελτίωσή τους με μετρήσιμα αποτελέσματα και με μια ορθά δομημένη προσέγγιση στην ανάλυση επάρκειας κινδύνων. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο αστοχιών του Συστήματος για την Ασφάλεια και την Υγεία, επιθεώρηση της απόδοσης του συστήματος και ανασκόπηση των πολιτικών και των στόχων της εταιρείας.  Πιο συγκεκριμένα:

Ικανοποίηση πελατών- απόδοση προϊόντων/ υπηρεσιών πάντα βάσει των απαιτήσεων του πελάτη με ταυτόχρονη διαφύλαξη της υγείας και της περιουσίας του πελάτη
Μειωμένα έξοδα λειτουργίας- μείωση των δαπανών που προκύπτουν από συμβάντα σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία  και μείωση των εξόδων που προκύπτουν από νομικές αμοιβές και αποζημιώσεις.
Τήρηση των νόμων- κατανόηση του τρόπου που οι νομοθετικές και κανονιστικές απαιτήσεις επηρεάζουν την εταιρεία και τους πελάτες του.
Βελτιωμένη διαχείριση των κινδύνων- μέσω της ξεκάθαρης αναγνώρισης πιθανών συμβάντων και της εφαρμογής ελέγχου και μέτρων πρόληψης
Ικανότητα επέκτασης στην αγορά

Τι σας προσφέρει η S.Q.S.S.;
Εφαρμογή Συστήματος: περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την τεκμηρίωση και την παροχή των απαραίτητων εφοδίων προκειμένου να μπορέσετε να εφαρμόσετε και να συντηρήσετε επιτυχώς το σύστημα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην εργασία. Παρέχεται υποστήριξη κατά τη φάση προετοιμασίας σας και σας βοηθάμε να καθορίσετε το βαθμό ετοιμότητάς του οργανισμού σας για την πιστοποίηση του συστήματος (gap analysis)
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.

Share

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ 119 ΠΕΙΡΑΙΑΣ 185.46
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Web: www.sqss.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ